onsdag den 26. maj 2010

Kjoledrømme 1#

Jeg er en sucker for Jane Austen - så er det sagt!
Novellerne er læst flere gange, filmene/serierne er set flere gange.

Her den anden dag, da jeg så det første afsnit af BBC's version af Pride and Prejudice fra 1995 (Bogen udkom i 1813), sad jeg endnu engang og sukkede. Sikke nogle kjoler!!! Jeg er især forelsket i et par stykker af Elizabeth Bennets kjoler, specielt den nedenstående.

Fandt en tegning af kjolen der viser detaljerne foran, der er dog også nogle flotte detaljer bagpå, med hensyn til knapper og kjolens fald (eller hvad man kalder det). Den er bare smuk!

Her ses kjolen (til højre), hvor Elizabeth sidder ved siden af sin søster Mary. Det ser ud til at der er rigeligt plads til brystparti, til trods for skæring derunder (Jeg har selv svært ved at finde kjoler, hvor der er plads til det hele, uden der er en skæring midt på brystet).

Kjolen kan også ses live i dette youtube klip - ca. 3:50 min inde i videoen.

I serien har Jennifer Ehle (hende der spiller Elizabeth) også en anden sød kjole på, der minder lidt om den første, dog er der ikke de fine blondedetaljer på.

Mr. Darcy (spillet af Collin Firth) & Elizabeth

Uh jeg har drømme om engang at kunne sy sådan en kjole fra Regency perioden - så kan jeg da rigtig følge moden!

Billeder fundet her, her & her.

-Ditte-

4 kommentarer:

 1. Åhh hvis det lykkedes dig at sy sådanne kjoler - så vil jeg gerne bestille én også;o)
  Jeg er lige så vild med kjolerne som du er- de er HELT fantastiske!

  SvarSlet
 2. Jeg har også altid godt kunne lide kjolerne fra den tid. Jeg har altid forestillet mig at når jeg engang skal giftes så må min kjole gerne være noget i den stil.

  SvarSlet
 3. Hej Sandra: jeg tror desværre der er lang tidsudsigter til det ;). P.t. har jeg en gammel symaskine, der ikke helt virker og jeg selv, står uden sy-erfaring. Men kan jo være om nogle år, at jeg er tager udfordringen eller henvender mig til en syerske :D

  Marie: Du skal ikke have noget big and fluffy som miss. Bingly går rundt i :P

  SvarSlet
 4. Nej jeg skal bare have sådan en enkelt kjole.

  SvarSlet