mandag den 27. september 2010

DIY - Flettet armbånd med kæde

Denne DIY tager jeg ikke æren for, men vil meget gerne referere til et indlæg hos Studs and pearls med en udførlig forklaring om, hvordan man laver nedenstående armbånd, da jeg synes det er et fint og nemt projekt at gå i gang med.


Hvad jeg ønsker at bidrage med selv, er at vise nogle muligheder frem for at købe nye materialer til et sådant projekt.
I weekenden fandt jeg en kæde på et genbrugsmarked med flere forskellige størrelse kædeled og endda også forskellige former af kædeled. Denne var ideel til at lave sådan et armbånd og kostede mig 20kr. 
Det kan også være du selv ligger inde med en gammel kæde, som du måske ikke får brugt så meget mere, hvorfor det kunne være ideelt at give den nyt liv.



Ved at skille kæden ad, har jeg materialer til 2 armbånd og en halskæde eller flere armbånd, hvis man synes kæden er for grov som halskæde.Kædestykkerne kan selvfølgelig også anvendes til andre projekter.

I guiden bliver der anvendt broderigarn, men du kan også sagtens anvende alm. garn eller andet farverigt snor, som eksempelvis ligger i "rest" bunken, hvis du ikke lige ligger inde med broderigarn.


Gode råd, som er værd at tage til eftertragtning: 
Mål dit håndled så du ved hvilken længde kæde du skal anvende - læg ca. 2cm til din normale håndleds størrelse, da garnet/snoren trækker kæden lidt sammen.
Ved lukning af garnet anvend da sekundlim til at fæste enderne sammen, det synes jeg holder meget bedre end klar neglelak.


Selv om jeg er blevet meget inspireret af indlægget hos Studs and pearls betyder det ikke, at jeg ikke kan lave min egen version af armbåndet. Jeg har eksempelvis sat nogle forskellige slags perler på i forskellige former og farver, som jeg synes komplementerer farverne på garnet. 

Nu har du et armbånd, der både er blødt og råt!

Til mit armbånd vil jeg skyde på, at jeg har anvendt materialer for ca. 40kr, hvor perlerne og perlestave/wire er den største udgift. 

Så nu er det bare at se, hvad du selv har i gemmerne!

-Ditte-

1 kommentar:

  1. Hi ! Greetings from New York :] It's Kirsten from Studs and Pearls - I'm so glad you enjoyed my tutorial, I love your version!
    - Kirsten

    SvarSlet