Den anden dag besøgte jeg en veninde, som havde stillet romkugler på bordet. Normalt er romkugler ikke min favoritspise, da jeg synes det meste af dem ender i ganen, men jeg blev meget overrasket, da jeg smagte hendes version og fik hurtigt fat i opskriften, så jeg kunne lave nogle herhjemme.
Jeg vil gerne dele, så her får I en opskrift på nogle super lækre romkugler - som man med god samvittighed godt kan spise en ekstra af!!!
Romkugler:
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
2 dl rosiner2 dl dadler (husk at fjerne sten)
1 dl abrikoser
2-4 spsk kakao uden sukker - Alt efter hvilken kakaoprocent du anvender, jeg bruger 2 spsk. med 100% kakao, men det kommer også an på hvor stærk man vil have dem
1 spsk romaroma - Igen her kommer det også an på, hvor stærke du vil have dem
kokosmel, havregryn eller sukkerkugler til at vende dem i
Sådan gør du
kokosmel, havregryn eller sukkerkugler til at vende dem i
Sådan gør du
Blend/hak nødder
Skær dadler og abrikoser i små stykker og blend dem sammen med rosinerne
Bland nødder, frugt, kakao og romaroma og ælt dejen godt
Er dejen ikke klistret nok, så tilsæt et par ekstra dadler.
Smag om dejen mangler kakao eller romaroma
Rul til kugler og rul derefter i kokosmel eller lignede
Stil på køl inden spisning
Velbekommen :-)
Skær dadler og abrikoser i små stykker og blend dem sammen med rosinerne
Bland nødder, frugt, kakao og romaroma og ælt dejen godt
Er dejen ikke klistret nok, så tilsæt et par ekstra dadler.
Smag om dejen mangler kakao eller romaroma
Rul til kugler og rul derefter i kokosmel eller lignede
Stil på køl inden spisning
Velbekommen :-)
-BetteBye-
Jeg glæder mig enormt til at smage dem :-)
SvarSletUhmmm, tak for opskriften. De skal prøves.
SvarSletJeg håber de også falder I jeres smag ;)
SvarSlet